blog sayfamız hakkında

About Me

Electrolite
Grubumuz eski evet ama hepsi birer kahraman.Onlar bizim kurtarıcımız.Yola çıkmak için geç kalsak da.İlerleyen zamanlarda farklı müzik ve etkinlik haberleri ile devam etmeyi düşünüyoruz.
Profilimin tamamını görüntüle

İzleyiciler

25 Mart 2010 Perşembe

PostHeaderIcon Athens Temelleri

Ocak 1980'de Michael Stipe Peter Buck'ın çalıştığı yerde (Wuxtry record store) tanıştılar.İkilinin yakınlaşmasında en büyük etkenlerden birisi de müzik zevklerinin aynı olmasıydı (Punk rock,protopunk) Michael bu tanışma için; "Tavsiye ettiği albümler,geri dönüş için bir kurtarıcıdır" sözünü aktarmıştır.Hemen ardından Georgia Univesitesinden Mike Mills ve Bill Berry ile tanıştılar.Dörtlümüz bir bir kaç şarkı yazma konuusunda işbirliği yaparak anlaştılar.5 Nisan 1980 tarihine kadar isimsiz grup olarak kaldılar.İlk gösterilerini St. Marys piskoposluk kilisesindeki doğum günü partisinde sundular (ve genelde pratik yapmak içinde burayı kullanıyorlardı)












Daha sonra "Twisted Kites","Cans of Piss","Negro Wives" gibi isimlere sulansalar da.Michael sözlükten rastgele bulduğu R.E.M. (Rapid Eye Movement) ismi kalıcı olur ve grup üyeleri eğitimlerini yarıda bırakarak müzik dünyasındaki bu zorlu mücadele için kolları sıvarlar.

0 yorum:

Yorum Gönder